Afgekeurde antwoorden

Dinsdagavond was het weer eens raak: allemaal correcte antwoorden werden onterecht afgekeurd door het antwoordapparaat van de outroquiz. Maar waarom?

Dit is een screenshot uit de database van de outroquiz. Per ronde staat daar onder andere in hoe een antwoord gecontroleerd moet worden. De notatie is in regex (een regular expression), een codering waarmee woordgroepen en -vormen herkend kunnen worden.

Het bovenste vak is voor de artiest. (e|a)+ betekent dat na de B een E of een A moet komen, en de plus geeft aan dat dat er meer dan één achter elkaar mogen zijn. De woordgroep BEA wordt dus goedgekeurd, maar ook bijvoorbeeld BAE, zodat een antwoord waarin de A en de E worden omgedraaid, toch wordt goedgekeurd. Verder moeten daarna de letters ST volgen, dan een willekeurig aantal letters of tekens door middel van de .+, en tenslotte de letters BO. Op deze manieren worden ook antwoorden als BESTIE BOIS goedgekeurd, maar BEASTIE GIRLS niet.

Daaronder staat de code voor de titel. En daar ging het fout. Het script wil in het antwoord het woord FIGHT zien, gevolgd door een willekeurig aantal tekens, met daarna RIGHT. Daarna stond nog een keer .+, wat betekent dat na RIGHT nog minstens één willekeurig teken moest volgen. En dat klopte niet.

Wie dus een antwoord instuurde zonder subtitels, dus BEASTIE BOYS – FIGHT FOR YOUR RIGHT, kreeg te horen dat het fout was, want het script verwachtte nog meer letters na RIGHT. Wie echter na RIGHT nog (TO PARTY) had getypt, kreeg wel zijn punten.

En waarom waren er nou drie winnaars?

@bonahead en @Deuf waren het snelst met antwoorden, maar hun antwoorden werden afgekeurd. Daarna kwam @An_ge_lique met een antwoord dat wél werd goedgekeurd, en het script gaf haar dus 10 punten, want ze was de eerste met een goedgekeurd antwoord.

@bonahead en @Deuf hadden het vóór haar echter ook al een antwoord ingestuurd dat eigenlijk goed moest zijn gerekend, dus heb ik hun alsnog ook 10 punten toebedeeld. En wie 10 punten heeft, is dagwinnaar.

Aangezien ik nooit punten afhaal van wat het script in eerste instantie heeft uitgedeeld, behield @An_ge_lique ook haar 10 punten en hadden we opeens drie winnaars.

Geef een reactie